Komšić u Mostaru: SDP u nama vidi neprijatelja

Predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić ocijenio je u srijedu u Mostaru kako postoji opasnost da nakon oktobarskih općih izbora Bosnom i Hercegovinom zavlada osovina Čović – Dodik.

Na javnoj tribini “Politička situacija u BiH” Komšić je kazao kako će nakon izbora predsjednici HDZ-a BiH i SNSD-a “tražiti satelita u Sarajevu kako bi mogli dominirati političkim prostorom u BiH i financijski tokovima”.

– Ući u priču s njima dvojicom po meni bi bilo duboko izdajnički – ustvrdio je Komšić.

Takva bi vlast, dodao je, prema međunarodnoj zajednici plasirala svoje stavove o uređenju BiH i kakva ova zemlja treba biti.

– Radi se o opasnim političkim zahtjevima koji vode stvaranju etničkih i političkih torova u BiH i time BiH gubi svoju suštinu, jer ova zemlja nikada nije bila takva. Narodi su uvijek bili izmiješani i naslanjali smo se jedni na druge – kazao je Komšić te pozvao građane Bosne i Hercegovine da ne daju politički legitimitet takvoj politici.

Kada su u pitanju nedavni prelasci pojedinaca iz Demokratske fronte u SDP BiH, Komšić je kazao kako to rade ljudi kojima su lični interesi na prvom mjestu.

Dodao je kako mu je žao što SDP u DF-u vidi protivnika, a ne mogućeg saveznika.