Komšić: Ubio sam djevojku koju sam volio, kajat ću se dok sam živ

Komšić, porijeklom iz Kiseljaka, javio se putem videoveze iz zatvora u Lepoglavi

Nikad nisam namjeravao Kristini oduzeti život. Ja se cijelog događaja i ne sjećam, a nakon tog tragičnog događaja poduzeo sam sve kako bi se Kristini pokušalo pomoći. Sada će, evo, biti tri godine i sa svakim mi se danom sve teže nositi s tim što sam Kristini oduzeo život. Djevojci koju sam volio i koja mi je bila sve u životu. Svjestan sam da sam uništio i živote dvije porodice, njene i svoje, kajem se i kajat ću se dok sam živ.

Ovim se riječima kratko obratio David Komšić (22) vijeću Vrhovnog suda tokom današnje sjednice koje je odlučivalo o žalbama tužilaštva, njegovog branioca, advokata Veljka Miljevića, kao i njegovih roditelja Olivere i Ive Komšića na drugostepenoj presudi kojom mu je kazna smanjena sa 30 na 25 godina dugotrajnog zatvora, prenosi Fokus.

Komšić, porijeklom iz Kiseljaka, javio se putem videoveze iz zatvora u Lepoglavi. Osuđen je jer je svojoj djevojci Kristini Krupljan (18) u Opel Astri 22. februara 2017. godine nanio više od 80 ubodno-reznih rana nožem. Majka ubice, kao i žrtve, brisale su suze tokom njegove izjave.

Nakon njegova obraćanja Sudskom vijeću, predsjednica Vijeća Ana Garačić kazala je da će odluka o žalbama biti dostavljena pismeno.