Komunalna policija na Trgu Krajine: “Očistili smo trg od Davora, očistiti ćemo i od vas”

Na 8. mart, Međunarodni dan žena, ulice Banje Luke, a posebno centralni gradski trg uvijek su bili prepuni štandova sa cvijećem. Reporteri BUKE ove godine zatekli smo tek rijetke prodavače i veći broj pripadnika komunalne policije, koji su uz asistenciju policije naredili da se štandovi sklone.

“Ova bahatost je nevjerovatna”, kaže nam jedan prodavač. 

“Ovdje smo godinama prodavali, ali sada ne daju. Jedan inspektor mi je rekao ‘očistili smo trg od Davora Dragičevića, očistićemo i od vas’. Ja sam ratni vojni invalid, nezaposlen, ovo mi je prilika bila da nešto zaradim, da preživim, ali nekom smeta ovih mojih 20 ruža. Ja izlaza više ne vidim.”

Image

Ogorčeni su i drugi prodavači, kažu da je besmisleno prodavati cvijeće pored javnih toaleta i da neko namjerno hoće da ih smjesti tamo  gdje ima manje posla.

Milenko Šajić, portparol Gradske uprave Banjaluka rekao je da Komunalna policija sa Trga Krajine sklanja ljude koji ilegalno prodaju cvijeće.

“Grad je ranije dao poziv za prodaju cvijeća na Trgu Krajine, a danas Komunalna policija sklanja sve one koji ilegalno podaju cvijeće. Policija treba da se ponaša pristojno i u skladu sa zakonom”, rekao je za BUKU Šajić.