Konaković objavio privatnu prepisku s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem

Dodao je da izgleda kako se on i Bakir Izetbegović uopće nisu poznavali.

Predsjedavajući Skupštine KS i stranke Narod i pravda Elmedin Konaković na svom Facebook profilu objavio je svoju prepisku s predsjednikom Stranke demokratske akcije Bakirom Izetbegovićem.

Uz fotografije poruka, Konaković je napisao „da je imao bilo šta kompromitujuće o meni da iznese, uključujući i te SMS poruke, on bi to i učinio“.

Zato ga pozivam da to bez odlaganja uradi. Ako to ne učini, a neće, potvrdit će još jednom da govori neistine i da je jeftini manipulant“, napisao je Konaković, prenosi Radio Sarajevo.

Dodao je da izgleda kako se on i Bakir Izetbegović uopće nisu poznavali.

Nisam objavio poruke jer sam imao loš osjećaj da dijelim tu privatnu prepisku, nekako mi nije bilo fer. Vjerovatno bi nam u kampanji donijela glasove, vama odnijela, al’ nisam zaista mogao. Teške su bile moje spoznaje da nam je stranka postala firma u kojoj se dobro živi, nisam je ja nikad takvom zamišljao. U julu ste mi potvrdili da je to koncept, sistem, da moj osjećaj nije pogresan. Prvi dio prepiske je bio šokantan za mene. Pitate me zašto sam izjavio da sam odgovoran dragom Bogu, narodu, pa tek onda SDA i čudite se. A onda kažete da moja izjava da je narod važniji od stranke šteti i meni i stranci, jer stranka te čuva, postavlja...“, objavio je Konaković referirajući se na sadržao objavljene prepiske.