Koncerti i dobra hrana za uživanje u praznicima

Cilj manifestacije je okupiti udruženja, umjetnike, muzičare, ugostitelje i obrtnike kako bi svi zajedno obogatili turističku ponudu grada 195> Uređeno i klizalište na otvorenom

Praznična manifestacija „Bihaćka zimska priča“ počinje u ponedjeljak koncertom tamburaša na glavnom gradskom trgu, a završava 1. januara. 

 Bogat program

Prema riječima Armina Amidžića, v. d. direktora Turističke zajednice Grada Bihaća, cilj manifestacije je okupiti udruženja, umjetnike, muzičare, ugostitelje, obrtnike i mnoge druge kako bi svi zajedno obogatili turističku ponudu Grada Bihaća u zimskom periodu, a posebno za vrijeme novogodišnjih praznika.

- Prošle godine pokrenuli smo ovu manifestaciju koja je obogatila našu turističku, ali i kulturnu ponudu grada. Uz podršku Grada Bihaća i brojnih sponzora pripremili smo bogat program koji će trajati 30 dana. U drugoj polovini decembra bit će organizirani nastupi brojnih domaćih grupa na gradskom trgu - istakao je Amidžić.

Dodao je da ovogodišnji budžet za organizaciju „Bihaćke zimske priče“ iznosi skoro 40.000 KM.

U sklopu programa “Bihaćke zimske priče”, prema riječima Zulfikara Handukića iz Zavoda za prostorno uređenje, građani Bihaća i posjetioci moći će uživati u klizalištu, uz svakodnevnu ponudu gurmanskih proizvoda ovdašnjih ugostitelja i obrtnika iz Bihaća.

- Upravo ova manifestacija, koja počinje za nekoliko dana, našem gradu daje novu dimenziju promocije, a posebno tokom zime koja je, po običaju, siromašna kulturnim i zabavnim događajima - istakao je Alen Zulić, direktor Kulturnog centra Bihać.

Humanitarna akcija

U sklopu manifestacije bit će organizirana i humanitarna akcija “Decembarski dani Udruženja ABC”.

Najluđa noć sa „Zosterom“ 

Novogodišnji program i ove godine je sadržajan, a ponuda kvalitetnija u odnosu na prethodnu. U najluđoj noći posjetioce će na gradskom trgu zabavljati grupa „Zoster“, koja Bišćanima i svima koji novogodišnju noć planiraju dočekati u gradu Bihaću obećava dobru zabavu uz hitove s četiri studijska albuma.

 40.000

KM iznosi ovogodišnji budžet manifestacije