fbpx Konkurs za književnu nagradu „Musa Ćazim Ćatić“ za najbolju neobjavljenu pjesmu 2019. god.

Konkurs za književnu nagradu „Musa Ćazim Ćatić“ za najbolju neobjavljenu pjesmu 2019. god.

Home

Konkurs za književnu nagradu „Musa Ćazim Ćatić“ za najbolju neobjavljenu pjesmu 2019. god.

Nagrada je ustanovljena povodom stogodišnjice od izdavanja prve zbirke pjesama pjesnika Muse Ćazima Ćatića a ima za cilj podići kulturnu aktivnost u BiH i šire, osvijetliti značaj pjesnika Muse Ćazima Ćatića, te dati prostor umjetnicima, posebno mladim, za njihovu afirmaciju i promociju najrazličitijih ideja,
programa i aktivnosti iz oblasti kulture. Nagrada će biti dodijeljena na 142. godišnjicu od rođenja pjesnika.

Pravo sudjelovanja na konkursu imaju svi autori iz Bosne i Hercegovine i drugih zemalja. Jedan autor može sudjelovati samo sa jednom neobjavljenom pjesmom. Tema je slobodna: (po vašem izboru, pjesme o životu i djelu M.Ć.Ćatića, dječije pjesme i td.)

Lektorisane rukopise potpisane šifrom treba dostaviti isključivo elektronskim putem (otipkane, u Wordformatu – doc ili docx) na e-mail adresu Udruženja: kultura@musacazimcatic.org s naznakom „Za književnu nagradu Musa Ćazim Ćatić“. U istom mailu na posebnom-drugom dokumentu dostaviti: ime i prezime, adresu, broj telefona, biografiju i mail adresu.
Pristigli radovi, označeni šifrom, bit će proslijeđeni članovima žirija.

Radove slati na e-mail adresu: kultura@musacazimcatic.org, najkasnije do 01. 12. 2019. godine.

Na konkursu će biti dodijeljene tri glavne nagrade:
1. Nagrada – Plaketa i novčani iznos od 500 KM
2. Nagrada – Plaketa i novčani iznos od 300 KM
3. Nagrada – Plaketa i novčani iznos od 200 KM

Povodom šestog rođendana KU „M.Ć.Ćatić“ nagrađuje još prvih 10 autora, čije će se pjesme naći u užem izboru, sa knjigom odabranih pjesama sa ovogodišnjeg konkursa. Pored glavnih nagrada žiri će odabrati još 47 pjesama, koje će biti simbolično nagrađene objavljivanjem u posebnom elektronskom i štampanom zborniku u povodu obilježavanja 142. godišnjice od rođenja pjesnika.

Organizator zadržava pravo objavljivanja svih na konkurs prispjelih pjesama. Sve dodatne informacije učesnici konkursa mogu dobiti putem e-maila: kultura@musacazimcatic.org, web stranice: www.musacazimcatic.org i facebook stranice našeg Udruženja: www.facebook.com/musa.cazim.catic.odzak

Nagrade će biti dodijeljene na svečanosti, uz kulturni i zabavni program, u vremenu od 12. marta do 6.aprila 2020. god., koja se održava u povodu obilježavanja 142. godišnjice od rođenja pjesnika Muse Ćazima Ćatića, u Odžaku, Sarajevu i Münchenu.

Topic
Objavio: Pon, 30/09/2019 - 14:48
Back to top