Konzum realizovao donacije za četiri dječija doma u BiH

Sarajevo, 30.05. – Konzum je donirao više od 2,5 tone svježeg voća i povrća za mališane u dječijim domovima Bjelave u Sarajevu, Nada Vranješević u Banja Luci, Majčino selo u Međugorju i Dječijem domu Tuzla.

Donacije su realizovane od dijela sredstava prihodovanih u sklopu izuzetno uspješnog projekta Zdravoljupci, koji uskoro završava u Konzumu. Podsjetimo, Zdravoljupci su veseli i šareni plišani likovi voća i povrća koji kroz igru i zabavu pozivaju na unapređenje zdravih prehrambenih navika kod djece.

Kako navode iz Konzuma, obzirom da su Zdravoljupci namijenjeni mališanima, kroz humani gest su željeli pridati posebno mjesto u ovom projektu mališanima bez roditeljskog staranja koji žive u dječijim domovima u četiri bh. grada. U vrlo emotivnim susretima sa predstavnicima Konzuma, ovi mališani su kroz radost, smijeh i radoznale pogledale utkali izuzetno jaku emociju u cijelu ovu priču.

„Veoma smo sretni i ponosni jer smo učinili da projekat Zdravoljupci bude upamćen i kroz svoj humanitarni karakter. Još početkom aprila kada su Zdravoljupci stigli u Konzum prodavnice najavili smo da ćemo dio sredstava od prodaje usmjeriti za pomoć dječijim domovima. Namjera nam je da ovim donacijama obogatimo i učinimo zdravijim obroke za
270 mališana koji odrastaju u dječijim domovima uz dodatne količine različitih vrsta svježeg sezonskog voća i povrća. Posjetili smo dječije domove u Banja Luci, Tuzli, Međugorju i Sarajevu i mogu reći da smo još uvijek pod jakom dozom emocija“
- izjavio je Haris Arnautović, rukovoditelj Službe marketinga Konzuma.


Iz dječijih domova zahvaljuju Konzumu na ukazanoj pažnji posebno cijeneći što su svoj uspjeh na human način podijelili sa njihovim štićenicima. Poručuju da su za prehranu mališana u procesu rasta i razvoja, donacije prehrambenih artikala zdrave hrane, uvijek dobro došle.