Korespondencija između OHR-a i Vlade USK u vezi državne imovine: revidiranje zakona i usklađivanje

wres

 

Kako nam je u vezi ove teme kazao premijer Mustafa Ružnić, početkom ove sedmice uputio je naredbu za postupanje svim resornim ministarstvima kada su u pitanju zakoni koji se tiču državne imovine, tj. da se u roku pet dana dostave koji su to zakoni koji se tiču državne imovine, usklađivanje istih za zakonskim propisima, odnosno, ono što se traži u pismu koje je visoki predstavnik OHR-a uputio Vladi USK-a…

Nakon što je visoki predstavnik u našoj zemlji Christian Schmidt početkom aprila ove godine po prvi put iskoristio Bonske ovlasti i stavio van snage Ukaz predsjednice RS Željke Cvijanović o proglašenju  Zakona o nepokretnoj imovini, OHR je nastavio ovaj proces kojim se u oba entiteta trebaju revidirati postojeći zakoni o državnoj imovini.

Iz tog razloga na adresu Vlade USK-a i premijera Mustafe Ružnića prošle sedmice stiglo je pismo u kojem se traži ovo usklađivanje i daje rok od 60 dana za realizaciju. Premijer Mustafa Ružnić ističe da su već pokrenute aktivnosti kako bi se postupilo u skladu s uputama visokog predstavnika koje su stigle na adresu USK-a.