Korona za samo mjesec dana ubila četiri člana jedne porodice u Srbiji

asd
Svi zaraženi članovi porodice našli su se na bolničkom liječenju, a onda je nastupio horor

U svega mjesec dana, Marija (22) i Lazar (16), ostali su bez pet članova porodice, majke, oca, prabake, bake i na kraju, djeda. Korona je bila nemilosrdna prema ovoj porodici, zauvijek je odnijela živote četiri člana porodice Milošević iz Zemuna, dok jedino najstariji član, prabaka, nije preminula od posljedica ovog virusa.

Deda Dragoslav, koji je prvi dobio koronu i koji je bio liječen u bolnici, nijemo je gledao kako mu virus odnosi suprugu, sina Dejana i snahu. Pred njegovim očima, gasio se život onih koje je najviše volio. Iako je virus pobijedio i izašao iz bolnice na kraju, srce nije izdržalo. Preminuo je prije dva dana.

Kako je Marija, njegova unuka ranije rekla u razgovoru za "Blic", horor agonija porodice Milošević je započela sredinom septembra.

- Prvo se razbolio deda, bio je 15. septembar, tatin tata. Mi svi živimo u istom dvorštu, samo u različitim kućama. Nakon njega, 17. septembra, razbolela se baka, pa tata. Čim se tata razbolio, on je prešao u drugu kuću u izolaciju, tako da nismo bili u kontaktu sa njim. Nakon toga, razboljela se i mama, tri dana kasnije.

Nekoliko sedmica kasnije, svi zaraženi članovi porodice našli su se na bolničkom liječenju. Pridružnih bolesti nisu imali.

- Mama i tata su 7. oktobra primljeni u bolnicu. Nisu imali pridružnih bolesti, ležali su na Zvezdari. Tu je bila i baka - kaže ona.

Ubrzo je u bolnicu zbog posljedica korona virusa, primljen i Marijin brat Lazar. Igrom sudbine, na dan kada je hospitalizovan u dječijoj bolnici "Tiršova", svega par kilometara dalje, u bolnici na Zvezdari, njegova majka je izgubila borbu sa korona virusom.

- Prvo je preminula baka, 13 oktobra. 16. je preminula mama i na kraju, 26. oktobra, preminuo je i tata... - priča Marija, dodajući kako je brat sad kod kuće i da se polako oporavlja.

Mjesec dana nakon smrti supruge, bake Marije i Lazara, 14. novembra preminuo je i deda. Kuća Miloševića je zavijena u crno, a Marija, student druge godine Medicinskog fakulteta u Beogradu, Lazar, đak drugog razreda Zemunske gimnazije i deka, ostali su bez svojih najmilijih, piše Blic.