Kosovska policija zaustavila Vučića

Na putu Zubin Potok - Banje kosovska policija zaustavila je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i zabranila dalji put ka Banjama. U toku je razgovor između albanskih policajaca i Vučića.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj doneo je odluku, povodom protesta i blokade puteva prema selu Banje, da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zabrani poseta tom dijelu Kosova.

"Za mene je daleko važnija bezbjednost građana Kosova, koji su tešikim vozilima blokirali put ka Banjama i zato sam donio odluku da se taj deo posjete predsjednika Vučića otkaže", napisao je Haradinaj na Facebooku.

Vlada Kosova je, podsjećamo, odgodila posjetu Vučića selu Banje jer, kako je rečeno, ne mogu garantovati bezbjednost delegaciji.

Predsednik Srbije izjavio je da će pokušati da dođe do sela Banje, a ako ne bude uspio, doći će nekom drugom prilikom. 

"Pokušaću da stignem do sela Banje i obiđem Milana Kovačevića da mu uručim prigodne poklone i da ga obradujem. Pokušaću nekim okolnim putem, ne znam da li ću doći ili ne", rekao je ranije Vučić i preporučio novinarima iz srpskih medija da oni ne idu tamo.

Podsjećamo, veterani Oslobodilačke vojske Kosova blokirali su put kod mjesta Trnava, koji vodi ka selu Banje u blizini Drenice, kako bi spriječili predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da posjeti to mjesto.