Evidentirana krađa i prosjačenje na Trgu Zlatnih ljiljana

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -6 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 90,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata dvije intervencije, jedno krivično djelo i jedno remećenje javnog reda i mira.

Na Trgu Zlatnih ljiljana, u TC „Ljiljan“ došlo je do krađe od strane jednog lica, a na Trgu je zabilježeno i prosjačenje, 1 lice.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 43  pacijenata, a sanitet je korišten četiri puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a obavještavaju da je zbog sniježnih nanosa na kolovozu obustavljen saobraćaj za sva vozila na magistralnom putu M-15 Livno-Glamoč, kao i na dionici regionalnog puta R-419 Rakitno - Blidinje.

Jak vjetar formira sniježne nanose i na ostalim dionicama u jugozapadnim krajevima, zbog čega se saobraća otežano. Izdvajamo putne pravce: Livno-Bosansko Grahovo-Strmica, Prisika-Tomislavgrad-Šujica, Bosanski Petrovac-Drvar, Livno-Kupres i Livno-Mrkonjić Grad.  Na ostalim putevima saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu.

Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu. Posebno izdvajamo dionice u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Vozače pozivamo na maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje.

Zbog radova u Hrvatskoj zatvoren je granični prelaz Bosanski Novi-Dvor.

Iz Službe za civilnu zaštitu upozoravaju građane na potrebu pojačanog opreza i osjećaja prvenstveno vlastite odgovornosti prilikom izlaska svakog pojedinca na ulicu i kretanja pješice ili automobilima gradskim i prigradskim javnim prometnim površinama. Opasnost postoji i od krovnih naslaga snijega, leda i ledenica.