Veliki broj krađa motornih vozila od strane migranata na području Unsko-sanskog kantona

U periodu od 1. januara 2019. godine do danas na području Unsko-sanskog kantona evidentirano je 18 krađa motornih vozila za koje postoje osnovi sumnje da su izvršena od strane migranata, potvrđeno je iz MUP USK-a.

U najvećem broju, ukradena vozila su nakon otuđenja pronađena na teritoriju Kantona u blizini granice sa Republikom Hrvatske ili na teritoriju Republike Hrvatske, gdje su nakon završenih istražnih radnji i vraćeni vlasnicima.

Tokom utvrđivanja činjeničnog stanja te dokumentovanja krivičnih djela, kriminalistički istražitelji su utvrdili da su skoro sva krivična djela izvršena na isti način, odnosno da su izvršioci pronalazili neobezbjeđena vozila, otključana te sa ključevima u kontakt bravi.

- "Ovim putem pozivamo građane Unsko-sanskog kantona da u kontekstu trenutne situacije na području Unsko-sanskog kantona, a posebno grada Bihaća i općine Velika Kladuša, izvrše dodatne mjere obezbjeđenja vlastite imovine te na taj način preventivno djeluju na sprečavanju izvršenja krivičnih djela", savjetuju iz MUP USK.