PROTEKLA 24 SATA U CAZINU: Krađa u Mutniku, teža saobraćajna nesreća na Gnjilavcu

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 7:00 sati izmjerena je temperatura od 1 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice je 81,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila je pet intervencija – dva krivična djela, jedno remećenje javnog reda i mira i dvije saobraćajne nesreće.

Krivično djelo „krađa“ zabilježeno je u naselju Mutnik oko 11:30 sati, dok je oko 13:00 sati jedno lice napadnuto od strane više lica, što se karakteriše kao „nasilničko ponašanje“.

Javni red i mir prekršen je jednom, u naselju Osredak – Kula, gdje je došlo do drskog ponašanja od strane dva lica.

Na regionalnom putu R402 u naselju Gnjilavac zabilježena je saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva motorna vozila. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, a jedno lice zadobilo je teže tjelesne povrede (TTP).

Druga saobraćajna nesreća, bez povrijeđenih lica, dogodila se na parking prostoru TC „Bingo“ na Ćupriji, također dva učesnika.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija. 

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 59 pacijenata, a sanitet nije korišten.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje. 

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, zbog planiranih radova Podružnice ED Bihać-PJD Cazin na elektro-energetskim objektima dana 02.10.2018. godine doći će do prekida u isporuci električne energije kupcima prema slijedećem rasporedu:

08:30-09:30 i 15:00-16:00 sati  trafo-područje Podgredina 1 i Stijena 5;
08:30-16:00 sati trafopodručje Bajrići i Zmajevac.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a skreću pažnju na jutarnju maglu na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno u istočnim i centralnim krajevima.

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu M-5 na ulazu u Ključ, tako da vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.