Krajina i sportska raja stala iza Halima Stupca

Onako kako je on stao na branik domovine, kada je bilo najpotrebnije, tako je i njegova Krajina i sportska raja stala uz Halima Stupca. Koji je bio delegat na utakmici Prve lige Federacije u Živinicama. Igrali su Slaven i Travnik. Derbi donjeg dijela tabele. Bodovi važni za jedan i drugi tim.

Stupac nije bio ni sudija, ni komesar bezbjednosti, ni redar, ni komandir… Samo delegat s ograničenim ovlastima kao službeno lice. Premda su iz domaćeg tabora klupski pojedinci u prvi mah proturili informaciju “kako je delegat tražio da se navijači sa bh. zastavom odstrane” sam Stupac nekoliko sati kasnije sve je demantovao.

“Nije istina! Sve će se brzo dokazati”- poručio je Stupac.

Kome je trebalo da pred navijačima kaže “kako je delegat to tražio” znaju samo oni koji su to lansirali, dok se dio navijača premještao s glavne tribine na novu destinaciju iza ograde.

Domaći navijači, koji su tokom utakmice vrlo korektno bodrili svoj tim, bez vrijeđanja suparnika, na društvenim su mrežama opisivali kako su udaljeni sa “ljiljanima” na zahtjev službenih lica. Niko nije pominjao sudiju, komesara, komandira…

Drugi, onaj veći dio javnosti stao je uz Stupca. Pogotovo Krajišnici, ali i sportska raja iz BiH i ona rasuta po svijetu.

“Znamo mi ko je Stupac. Halim je ljudska veličina i patriota. Halim nikad to ne bi uradio. Naš Stupac je heroj i legenda Krajine i Jedinstva. Nema on veze s ovim. Stupac je poštenjačina. Svi koji znaju Stupca, uvjereni su da on nikad tako ne bi uradio. Propisi su nešto drugo, a Halim je primjer poštenja i dobrote. Takav je cijeli život”… Ovo su neki od stotine komentara s Facebooka u znak podrške Halimu Stupcu.

I niko ne dovodi njegov kredibilitet u pitanje. Činjenica je da su najvatreniji navijači napustili tribinu. I neko to mora objasniti, ali delegat je samo jedno od službenih lica na utakmici. Premda je Stupac preživio najteže dane i noći javnost je odbranila svog heroja. Sportska raja širom svijeta zna ko je Halim Stupac. Sportska i ljudska veličina!