Krajiškim teferičom uz hitove Hanke Paldum okončano Kladuško ljeto 2021.

c

Krajiški teferič predstavlja manifestaciju od izuzetnog značaja za Općinu Velika Kladuša jer svake godine omogućuje druženje i zabavu za velik broj građana i gostiju time promovišući specifičnost Krajine i njenih Krajišnika.

Ovogodišnjem Teferiču, prisustvovalo je nekoliko hiljada posjetilaca većinom domaćeg stanovništva, ali i naših sugrađana iz evropskih i prekookeanskih zemalja.

Nakon uvodnih informacija o Teferiču i ovogodišnjoj manifestaciji „Kladuško ljeto“ održan je muzički dio u okviru kojeg su nastupili lokalni izvođači sevdalinki i narodne muzike Hako Obić, Mersa Miljković i Hasan Omanović Hako, da bi uslijedio koncert specijalne gošće ovogodišnjeg Teferiča „kraljice sevdaha“ Hanke Paldum, poznate bh. pjevačice sevdalinki i narodne muzike.

Inače, muzički program Teferiča otvorio je naš sugrađanin iz Amerike Eddie Duranović koji je izveo svojevrsnu himnu Velike Kladuše, pjesmu „Kladušo, grade moj“ autora Fike Rizvića. Sinoćnjim programom je ujedno završila i ovogodišnja manifestacija Kladuško ljeto 2021.