fbpx Konferencija "Kreativna BiH za kreativnu Evropu"

Konferencija "Kreativna BiH za kreativnu Evropu"

Home

Konferencija "Kreativna BiH za kreativnu Evropu"

Pozivamo predstavnike medija da poprate konferenciju „Kreativna BiH za Kreativnu Evropu“ 17. oktobra 2019. godine s početkom u 11:30 u Umjetničkoj galeriji (ul. Zelenih beretki 8) u Sarajevu.

Konferencija „Kreativna BiH za Kreativnu Evropu“ obilježava završetak kampanje Ureda Evropske unije u BiH i Info centra EU u BiH koja promoviše rezultate podrške Evropske unije sektoru kulturnih i kreativnih industrija Bosne i Hercegovine. Kampanja je predstavila postignuća projekata i inicijativa Evropske unije s ciljem unapređenja saradnje u sektoru kulture i kreativnih industrija, kao i mogućnosti za dalju saradnju na tekućim i budućim projektima koje podržava Evropska unija.

Konferencija će okupiti korisnike sredstava Evropske unije u oblastima filma, književnosti, teatra i kulturnog naslijeđa kako bi se predstavila podrška EU i omogućila platforma za umrežavanje i razmjenu ideja. Tema konferencije su  projekti, inovativne metode daljeg obrazovanja i promocija partnerstava u ovoj oblasti. Diskusija o razvoju politika ilustriraće priče o uspjehu kao i buduće izazove. Tokom konferencije bit će otvorena izložba „Ljudi i mjesta Bosne i Hercegovine“ Imrane Kapetanović i Filipa Andronika.

Program dostavljamo u prilogu.

Izjave za medije su predviđene u 11:15.

Za više informacija, molimo kontaktirajte:
EU info centar
Amela Hrasnica
Skenderija 3a
387 (0)33 206 851
387 (0)61 364 911
a.hrasnica@euic.ba

Objavio: Čet, 17/10/2019 - 09:25
Back to top