fbpx KREĆE LI IZGRADNJA OŠ CAZIN 1? Direktor najavio novu fazu, saznali smo šta slijedi

KREĆE LI IZGRADNJA OŠ CAZIN 1? Direktor najavio novu fazu, saznali smo šta slijedi

Home

KREĆE LI IZGRADNJA OŠ CAZIN 1? Direktor najavio novu fazu, saznali smo šta slijedi


Današnjim izglasavanjem budžeta Unsko-sanskog kantona od 218 miliona KM stiglo je i olakšanje za učenike Osnovne škole Cazin 1, čiji je početak izgradnje ovisio o današnjem izglasavanju, a u kojem su predviđena sredstva od 1 milion KM za ovu cazinsku školu.

Odmah po dolasku informacije da je budžet usvojen s 21 glas ZA, oglasio se i direktor škole Zlatko Sabljaković koji je na Facebook grupi formiranoj u svrhu izgradnje ove škole napisao sljedeće:

       - "Usvojen je budžet kantona. U njemu je 1.000.000,00 KM za našu školu. Od ponedjeljka kreće nova faza u izgradnji škole. Još jedna velika pobjeda. Zahvaljujem poslanicima koji su podržali budžet i posebno Premijeru kantona Huseina Rošiću koji je održao obećanje".

Kako bi saznali šta slijedi naredne sedmice po pitanju izgradnje ove škole kontaktirali smo direktora JU Osnovna škola "Cazin 1" Zlatka Sabljakovića koji nam je pojasnio situaciju i iznio više detalja u našem razgovoru, šta to slijedi i kakvi su dalji planovi.

            - "Slijedi raspisivanje javnog poziva. Mi ustvari imamo dvije dozvole, jedna za rušenje starog i druga za izgradnju novog. Iskolčavanje smo završili. Nakon rušenja će se napraviti elaborat i nasipanje terena."

Cazin.NET

Topic
Objavio: Pet, 31/03/2017 - 20:57

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top