Krećete na odmor? - Novac i nakit ostavite kod rodbine

Gradiška policija podnijela je izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv 36 osoba, među kojima su četiri povratnika i jedan maloljetnik, a 12 zahtjeva je podneseno za pokretanje prekršajnog postupka i izdato je 17 prekršajnih naloga. Kako navode u ovoj PU, prošlog mjeseca su evidentirane 33 saobraćajne nesreće, od kojih je 13 sa nastradalim licima i 20 saobraćajnih nesreća sa materijalnom štetom.

- Jedna osoba je poginula, tri lica zadobila su teške tjelesne povrede, a 10 lica lake tjelesne povrede, pojašnjavaju u gradiškoj policiji.

U maju je iz oblasti bezbjednosti saobraćaja evidentiran 751 prekršaj, a iz saobraćaja je isključeno 111 vozača, od toga 81 vozač je isključen zbog vožnje pod uticajem alkohola, 29 vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava i jedan vozač zbog ostalih razloga. Iz saobraćaja su isključena i 24 vozila, prenosi Oslobodjenje.

Podneseno je 15 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 648 prekršajnih naloga.

- S obzirom na to da nam predstoje sezona godišnjih odmora i turistička sezona, kada se očekuje veći priliv građana i skupova, Policijska uprava Gradiška će shodno tome preduzeti niz pojačanih mjera i aktivnosti kako u oblasti kriminaliteta, tako i u oblasti javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja (zaštita imovine prilikom odlaska na godišnje odmore, zaštita imovine lica koja godišnje odmore provode na području naše uprave, sprečavanje narušavanja javnog reda i mira, pojačane kontrole i akcije u saobraćaju i sl), a sve s ciljem povećanja stepena bezbjednosti. Apelujemo na sve građane da budu primarni subjekat u zaštiti svoje imovine, kako ne bi bili meta napada kriminalnih lica. Prvenstveno, prilikom kretanja na odmor novac, zlatni nakit i druge vrijedne stvari ne treba ostavljati u kući ili stanu, već u banci ili dati nekom od rodbine na čuvanje, kazao je na konferenciji za novinare zamjenik načelnika Policijske uprave Gradiška Željko Puzić.