Krenuli su na posao: U stravičnoj nesreći poginuo policajac, policajka teško povrijeđena

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na cesti Tar – Poreč u Hrvatskoj, poginuo je policajac, dok je policajka teško povrijeđena.

Nesreća se dogodila jutros oko 6:45 sati, a navodno je BMW pulskih registracija koji se nalazio iza vozila u kojem su bili policajci, udario straga u njih, zbog čega je policajka izgubila nadzor nad autom i sletila s ceste, udarivši u stablo.

Od siline udarca njihov se Fiat vratio natrag na cestu i prevrnuo se.... Pritom je 38-godišnji policajac ispao iz vozila te na mjestu poginuo, javlja Glas Istre, prenosi Hayat.ba.

- Vozač (24) vozio je BMW iz smjera Tara i udario je u Fiat kojim je upravljala 40-godišnja policajka. Fiat se odbio, udario u posljednje stablo u drvoredu nakon čega se prevrnuo. Policajka je prevezena u bolnicu s teškim ozljedama, na mjestu je preminuo njezin suvozač, kolega policajac (38), čijoj obitelji izražavamo sućut - rekla je glasnogovornica policije Suzana Sokač.

Poginuli policajac je Tomislav Bašić, djelatnik ekipe za uviđaj Policijske uprave u Poreču i član Sindikata policije Hrvatske.

Kako piše Glas Istre, dvoje policajaca u tom trenutku je išlo na posao u policijsku stanicu u Poreču.

Vozač BMW-a prošao je bez povreda i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Nakon alkotestiranja utvrđeno je da je vozač imao 0,38 promila alkohola u krvi, što je ispod zakonskog ograničenja.

Image