Kriminalac koji je pokušao ubiti inspektora: Predao se Beriz Kabilović

Kriminalac Beriz Kabilović jučer se oko 15 sati, kako saznajemo, u pratnji svog advokata Bakira Hećimovića, predao u Tužilaštvo Tuzlanskog kantona.

Bijeg iz BiH

Za njim su tragale policijske agencije u Bosni i Hercegovini nakon što je u decembru 2018. u tuzlanskoj diskoteci “Viva” pokušao ubiti inspektora Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Adnana Okanovića. Kabilović je odveden u pritvor i trenutno se sumnjiči za nasilničko ponašanje, potvrdio nam je advokat Hećimović.Kabilović je, u pratnji svoje ekipe, brutalno napao inspektora Okanovića. Istražitelj je radio na slučaju Kabilovića i kriminalne grupe na čijem je čelu. Nakon ovog napada, Kabilović je pobjegao, a potom je za njim raspisana međunarodna potjernica.

Dok se skrivao, navjerovatnije izvan granica BiH, njegova ekipa nastavila je rat na tuzlanskim ulicama s klanom Merseda Hadžića zvanog Mirso Švicarac.  

Uperio pištolj

 

Izvjesni Amir T., Kabilovićev bliski saradnik, 15. februara ove godine oko 20 sati u ulici Prve inžinjerske brigade pokušao je ubiti Nermina Nakičevića, zvanog Roša, pripadnika klana Švicarca.

Prišao je BMW-u u kojem je bio Nakičević te je sa zaštitnim rukavicama uperio pištolj u njegovu glavu. Metak se, međutim, zaglavio u cijevi. Pokušao je ponovo pucati, ali nije uspio. Amir T. je uhapšen i pritvoren.

Objavio rat klanu Mirse Švicarca 

Na porodičnu kuću Kabilovića 10. februara prošle godine pucano je iz automatskog oružja. Kabilović je identificirao upravo Nakičevića kao napadača na svoju kuću te je protivnicima poručio da će ih “sravniti sa zemljom”, što je počelo 15. februara upravo kad je Amir T. iz Kabilovićevog klana pokušao ubiti Nakičevića, prijatelja Mirse Švicarca, kako prenosi avaz