Krivično djelo, dvije saobraćajke i 91 pacijent u Hitnoj u Velikoj Kladuši

č

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu zaštitu za 91 pacijenta. Dežurni su bili dr. Samra Alibegić i dr. Abdullah Fazlić. Jedan pacijent upućen je na dalje liječenje u KB Bihać.

Službenici Policijske stanice u protekla 24h evidentirali su jedan slučaj krivičnog djela i četiri slučaja narušavanja javnog reda i mira. Zabilježene su i dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih

Velikokladuški vatrogasci tokom jučerašnjeg dana imali su jednu intervenciju u Stabandži. Kako informiše dežurni Dizdarević, gasili su požar koji je zahvatio šumu. Intervencija je trajala od 14:55 do 17:10h.

Ovog jutra uredna je isporuka električne energije, informišu iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša.

Jutros se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća uz povoljne vremenske uslove i slabiju frekvenciju vozila. Tokom dana, a posebno u poslijepodnevnim i večernjim satima iz BIHAMK-a očekuju pojačanu frekvenciju vozila. Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas. Duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Maljevac-Velika Kladuša i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme. Dnevna temperatura zraka od 24 do 30, u sjevernim područjima Bosne lokalno do 32 °C.

Nastavlja se period povoljnih biometeoroloških prilika. Prijepodnevni sati uz više svježine i ugodniji, u drugom dijelu dana poželjno je reducirati aktivnosti, s obzirom na visoke vrijednosti temperatura zraka. Savjetujemo Vam da dan provedete na otvorenom, po mogućnosti van urbanih sredina.

3. SPORT ZAAR FUTSAL CUP 2024 nastavlja se danas utakmicama u grupama E i F, nakon čega je na programu završnica turnira. Turnir se igra u Gradskoj sportskoj dvorani, a današnji sportski program počinje od 15:00h.