Krivično djelo i 37 pacijenata u Domu zdravlja Velika Kladuša

.

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu zaštitu za 37 pacijenata. Dežurni su bili dr. Samra Alibegić, dr. Abdullah Fazlić i dr. Dinko Keserović. 

Službenici Policijske stanice u protekla 24h evidentirali su jedno krivično djelo. Saobraćajnih nezgoda i slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo. 

Vatrogasci su imali miran period bez intervencija. 

Danas je na programu uzvratna utakmica četvrtfinala Prve futsal lige Federacije BiH u kojoj MNK „Mujo Hrnjica“ dočekuje jakog protivnika MNK „Čulin mlin“ iz Livna. Utakmica će biti odigrana večeras u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Kladuši od 20.00h. 

Svjetski dan meteorologije se na osnovu konvencije Ujedinjenih naroda o osnivanju Svjetske meteorološke organizacije (WMO) iz 1950. godine obilježava 23. marta svake godine. Ovogodišnja tema Svjetskog dana meteorologije je „Na prvoj liniji klimatske akcije“, što znači da smo svi u prvoj liniji u borbi protiv klimatskih promjena. 

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu. Iz BIHAMK-a i dalje upozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuju oprezniju vožnju. Na graničnim prelazima pojačan je promet za putnička vozila na ulazu u BiH. Gdje god putovali ove subote, sretnu i sigurnu vožnju želi vam RVK-a. 

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz prolazan porast naoblake tokom dana. Dnevna temperatura zraka od 14 do 20, u sjevernim područjima Bosne do 22 °C. 

Biometeorološka prognoza relativno je nepovoljna. Nestabilne vremenske prilike, praćene padavinama, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Opća slika dodatno će se pogoršati sa noćnim satima, izraženije u zapadnoj i sjevernoj Bosni. 

Danas je 13. dan mjeseca posta, a vrijeme iftara u Velikoj Kladuši je u 18:18h.