Krivično djelo i 55 pacijenata u Hitnoj u Velikoj Kladuši

.

55 pacijenata zatražilo je pomoć Hitne službe kladuškog Doma zdravlja u protekla 24h. Dva pacijenta upućena su na dalje liječenje, a dežurni doktori su bili Adnan Kajtazović i Kenan Dautović.

Jedno krivično djelo bilježe službenici Policijske stanice Velika Kladuša.

Kladuški vatrogasci nisu imali intervencija, rekao nam je dežurni Kapić.

Kako ovog jutra saznajemo u Poslovnici „Elektrodistribucije“ uredno je elektronapajanje naše općine.

Srpska pravoslavna crkvena opština Velika Kladuša i Bosanska Bojna, pozivaju drage prijatelje i poklonike Svetog hrama sa velikom radošću na obilježavanje slave Svetog Velikomučenika Georgija Pobedonosa u Velikoj Kladuši. Program proslave počinje danas u 9:30h, kada će se održati Sveta liturgija i osvećenje Slavskog kolača i žita.

Predpioniri FC „ABC“ i NK „Mladosti“ Vrnograč danas igraju gradski derbi, na stadionu „ABC“. Početak utakmice je u 09:30h.

Danas u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno vedro, a u ostatku zemlje umjereno oblačno vrijeme, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Krajem dana i dio večeri lokalno slaba kiša je moguća ponegdje u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temepratura od 6 do 12 °C.

Uz povoljniju biometeorološku prognozu većina populacije trebala bi biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika djelimično će se umanjiti. Poželjno je prikladno se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Stanje na putevima

Prema prikupljenim podacima, na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po suhom ili vlažnom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila. U jutarnjim satima, zbog niskih temperatura, na dionicama u višim planinskim predjelima mjestimično je moguć nailazak na poledicu na kolovozu. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obavezno posjeduju zimsku opremu. Sanacioni radovi izvode se na nekoliko magistralnih puteva, i na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT!“  Nikada nemojte voziti dijete u vozilu a da ga niste smjestili u odgovarajuću sigurnosnu autosjedalicu i ispravno vezali sigurnosnim pojasom. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK KORISTITE AUTOSJEDALICU !