Krivično djelo i saobraćajka u Velikoj Kladuši

š

 Timovi Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša pružili su zdravstvenu zaštitu za 49 pacijenata, od kojih je pet upućeno na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Ajla Husić i Abdulah Fazlić.

 Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u proteklom periodu bilježe jedno krivično djelo i jednu saobraćajnu nezgodu.

 Miran je period iza klauuških vatrogasaca, saznajemo od dežurnog Okanovića.

 Uredno je vodosnabdijevanje kladuške općine, informišu ovog jutra iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 Međunarodni dan djeteta 20. novembar obilježava se širom svijeta aktivnostima usmjerenim na promociju i zaštitu prava djeteta. Cilj svih aktivnosti je podizanje svijesti o potrebi zaštite djece od zloupotrebe, nasilja i raznih oblika diskriminacije. Generalna skupština UN-a je 20. novembra 1959. godine usvojila “Deklaraciju o pravima djeteta”, a 1989. godine “Konvenciju o pravima djeteta”.

 Danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u noći na utorak. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C.

 Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Povećana naoblaka i mjestimično tmurno vrijeme, praćeno povremenim, slabijim padavinama, pretežno će uzrokovati lošije raspoloženje. Nadolazeća promjena, kod osjetljivih osoba mogla bi dovesti i do jačanja tegoba vezanih uz njihove bolesti, izraženije sa noćnim satima. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Opšta slika će, većim dijelom dana, biti lošija na zapadu zemlje.

Stanje na putevima

 Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom ili vlažnom kolovozu, dok je na dionicama u višim planinskim predjelima, preko mostova i vijadukta moguć nailazak na poledicu na kolovozu. Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Bugojno-Donji Vakuf-Jajce i Glamoč-Mlinište. Na području planinskog prevoja Lanište (Ključ-Bosanski Petrovac) poteškoće vozačima pričinjavaju povremeno jaki udari vjetra. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Izbjegavajte rizična preticanja i ne zaboravite da je posjedovanje zimske opreme obavezno. Sanacioni radovi izvode se i na nekoliko magistralnih puteva. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.