Krivično djelo u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

U izvještaju Policijske stanice Velika Kladuša o stanju sigurnosti u protekla 24h evidentirano je jedno krivično djelo. Narušavanje javnog reda i mira i saobraćajnih nezgoda nije bilo.

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša imala je 41 pacijenta. Jedan je upućen u Kantonalnu bolnicu u Bihać. Dežurne su bile doktorice Amra Zulić i Aida Dedić.

Prema informacijama iz Poslovnice Elektrodistribucije Velika Kladuša, elektronapajanje je stabilno. A zbog planskih radova Podružnice “Elektrodistribucije” Bihać na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije danas od 09:00 do 15:30 sati u trafopodručjima: RP Hajrat, Kurtići, Farma Donja Slapnica, Donja slapnica, Vodovod slapnica, Jablan, Donja Slapnica 2, Todorovska Slapnica 3, Krokinac, Todorovska Slapnica 2, Gornja Slapnica, Todorovska Slapnica 1, Todorovska Slapnica 4-Muheljići.

Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ informišu da je vodosnabdijevanje uredno.

Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvijaju se prema rasporedu, saznajemo u JKUP „Komunalije“.

Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Okanovića, nije imala intervencija.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C, na jugu do 16°C.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Mada će biti svježije većim dijelom dana, dodatna stabilizacija vremenskih prilika ugodno će djelovati na većinu populacije. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i posvetiti pažnju zaštiti od hladnoće, naročito u unutrašnjosti tokom prijepodneva. Uz više sunca i preovladavajuće sjeverno strujanje, tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti sa odmicanjem dana i umjerenim porastom temperatura.

 

Stanje na cestama

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok su na dionicama u višim planinskim predjelima mogući nailasci na poledicu. Skrećemo pažnju na učestale odrone, kao i na mjestimično jak vjetar. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme i zakonski obavezno.

Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bugojno-Kupres, Rogatica-Ustiprača, Turbe-Karanovac, Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Živinice-Kladanj-Olovo, Jajce-Banja Luka i Trnovo-Foča, kao i prevoje Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje) i Rostovo (Novi Travnik-Bugojno).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), kao i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), zatim na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta. Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros nema čekanja.