Krivično djelo u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Medicinski tim Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša predvođen dr. Ahmedom Dašom i dr. Ajlom Husić, obavio je pregled 39 pacijenata, a tri su uputili na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać.

Službenici PS Velika Kladuša evidentirali su jedno krivično djelo.

Elektronapajanje je stabilno, a Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema slijedećem rasporedu:

od 10:00 do 11:00 satikupci trafopodručja: Donja Slapnica

Prema informacijama iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, vodosnabdijevanje je uredno.

Vatrogasna jedinica Velika Kladuša nije imala intervencija, saznajemo od dežurnog Okanovića.

Udruženje Svjetlost – Nur danas organizuje kolačijadu za oboljelu sugrađanku Irmu Keserović. Kolačijada će biti održana na Trgu mladih u Velikoj Kladuši (ispred Robne kuće) sa početkom u 10.00h.

Danas počinje VII Kladuša Cup 2023. Učešće će uzeti ukupno 24 ekipe, raspoređene u osam grupa. Žrijeb za ovaj turnir održan je jučer, a ovo su današnji parovi:

Utakmice će se igrati na SRC Tempo danas, sutra i u nedjelju. Uz pehare i medalje, nagrade osvajaju prva tri mjesta. Prvo mjesto na turniru osvaja 3.500 KM, drugo mjesto 1000 KM, a treće mjesto 500 KM. Također, biće nagrađeni i najbolji pojedinci, odnosno, golman, strijelac i igrač turnira. Turnir su pomogli: Sportski savez općine Velika Kladuša, Općina Velika Kladuša, kao i preduzeća RSB i AESB Zborište Velika Kladuša.

Današnji dan, 7. juli, možemo nazvati ”najslađim danom u godini”, jer se obilježava kao Svjetski dan čokolade. Ovaj datum je uveden u kalendar međunarodnih praznika 2009. godine. Na ovaj način slavi se dolazak čokolade u Evropu, koji se desio davne 1550. godine.

U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom su najizgledniji u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30°C, na jugu zemlje do 33°C.

Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti u zapadnoj Bosni i dijelu Hercegovine. Hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati većih problema u prvom dijelu dana, sa poslijepodnevnim satima poželjno je reducirati aktivnosti. U centralnoj i istočnoj Bosni, lokalni pljuskovi mogli bi remetiti osjet ugode. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, dekoncentracije, malaksalosti i promjene raspoloženja. Sa noćnim satima, opšta slika bi se trebala dodatno proljepšati u cijeloj zemlji.

 

Stanje na cestama

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj) saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta, jednom trakom.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko, Čitluk-Ljubuški, Bijeljina-Rača, Livno-Šuica, Livno-Renjići, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros nema čekanja.