Krivično djelo u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Zbog iznenadnog kvara, bez pitke vode je industrijska zona Polje. Prema informaciji iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, kvar bi trebao biti saniran uskoro.

Isporuka električne energije je stabilna. Za danas nema najavljenih radova na elektroenergetskim objektima.

Službenici PS Velika Kladuša evidentirali su jedno krivično djelo i jedno narušavanje javnog reda i mira. Krivičnih djela nema prijavljenih.

Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Delanovića, nije imala poziva za izlazak na teren.

33 pacijenta zatražila su pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Dežurni su bili doktori Abdulah Fazlić, Ahmed Riyad Dash i Ajla Husić.

Svjetski dan sepse, globalna je inicijativa saveza za sepsu (Global sepsis alliance) koja je započela 2012. godine i obilježava se svake godine 13. septembra širom svijeta kako bi se podigla svijest o važnosti prevencije i ranog zbrinjavanja. Sepsa nastaje kao reakcija organizma na infekciju, te može dovesti do multiorganskog zatajenja i smrti, ako se odmah ne prepozna i ne lijeci. Godišnje u svijetu 8 miliona smrtnih slučajeva povezano je sa sepsom.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

Uslovi za vožnju jutros su povoljni, a promet vozila povremeno pojačan. Magla smanjuje vidljivost na dionicama uz rijeke: Bosnu, Vrbas, Lašvu i Spreču, na putnim pravcima Ključ-Sanski Most i Gradačac-Ormanica, kao i na širem području Kiseljaka.

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova) i Kladanj (iz smjera Olova).

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

U Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Svježije jutro ugodno će djelovati na većinu ljudi, a osjetljive osobe neće osjećati tegobe u vezi njihovih bolesti. Nešto više opreza neophodno je u drugom dijelu dana, usljed porasta temperatura i mjestimično izraženijeg osjeta sparine.