Krivokapić u Banjoj Luci najavio novu avioliniju, teme sastanaka uglavnom iste kao i u Sarajevu

.
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić je jučer stigao u Banju Luku, a danas je održao nekoliko sastanaka i aktivnosti u ovom gradu.

Na aerodromu ga je jučer dočekao premijer Republike Srpske Radovan Višković s kojim se danas i zvanično susreo u Vladi RS-a kako bi razgovarali o unapređenjima saradnje koja su važna za region.

 

"Crna Gora i Republika Srpska su opredijeljene da trgovinska saradnja u regionu dobije novi zamajac te da se stvore uslovi za bolje regionalno povezivanje u oblasti od obostranog interesa", rekao je on.

 

Prije Viškovića, Krivokapić je bio u posjeti predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović nakon čega je kazao da je sa njom imao konstruktivan razgovor.

 

"Pred nama je dosta zajedničkih projekata. Naš cilj je da uklanjamo barijere i da doprinosimo sve boljim odnosima u regionu", kazao je Krivokapić.

 

On je dodao da je njegov dolazak zapravo korak naprijed u regionalnoj saradnji naglasivši da je "Crna Gora često zaboravljala region", a najavio je i otvaranje avio-linije od Tivta do Banje Luke.

Krivokapić je održao i predavanje na Fakultetu političkih nauka o temi "Etika i politika".

Teme sa predstavnicima vlasti iz Republike Srpske su skoro pa identične kao i one koje je Krivokapić imao sa predstavnicima državne vlasti i premijerom FBiH. U pitanju je ekonomska saradnja, trgovinski odnosi, energetika, pitanje olakšavanja prelaska granica i slično.

Foto: Instagram