Krizni štab Doma zdravlja Cazin izdao upute za građane

Dom zdravlja Cazin
CAZIN

Zbog trenutne ozbiljne epidemiološke situacije u Italiji, posebno u sjevernim pokrajinama, ponovo apelujemo na sve naše građane da odgode putovanja u zahvaćena područja.

S obzirom na epidemiološku situaciju u BiH preporučuje se da se ne održavaju javni skupovi na području kantona.

Krizni štab Doma zdravlja Cazin apeluje na sve osobe koje su boravile na područjima zahvaćenim novim korona virusom da u interesu javnog zdravstva ne dolaze na javna okupljanja.

Svi građani koji imaju simptome prehlade a nisu bili u Kini, Hong-Kongu, Japanu, Juznoj Koreji, Singapuru, Iranu, Italiji (pokrejine Lombardija, Veneto, Emilia Romagna i Piedmont) unazad 14 dana ne trebaju se javljati liječnicima - epidemiolozima, vec mogu kontaktirati svog liječnika obiteljske medicine.

Osobe koje su unazad 14 dana boravile u gore navedenim drzavama, a ne kaslju, nemaju povišenu temperaturu ili druge znakove prehlade, trebaju se javiti nadleznom lijecniku - epidemiologu na broj telefona 037 515 472.

Osobe koje kaslju i imaju povisenu temperaturu i druge simptome prehlade, a boravile su unutar 14 dana u gore navedenim drzavam, imaju obavezu javiti se nadleznom lijecniku - epidemiologu radi daljnih uputa.

 

S postovanjem Higijensko - epidemioloska sluzba

 

Šef Higijensko - epidemiološke službe

dr. Muamer Khudeir, specijalista epidemiolog