Krtica na tajnom zadatku: Otkriveno koji igrač Reala vrbuje druge zvijezde da potpišu za Kraljeve

.
Na udaru je minhenski Bayern

 

Real Madrid je posljednjih godina ostvario niz spektakularnih igrača, a čini se da svemu nije kumovao samo Florentino Perez i njegove odlične pregovaračke sposobnosti. Navodno udjela u svemu imaju i neki igrači Kraljeva.

Nije strana pojava da igrači između sebe komuniciraju kada se bliži neki transfer, pogotovo se to odnosi na zvijezde koji su u jednom trenutku bili saigrači.

Real Madrid se posljednjih godina isturio kao najpožljeniji klub za igrati i Kraljevi praktično uspiju dovesti igrača kojeg žele prije ili kasnije, bilo besplatno bilo da plate ogroman novac.

Među igračima koji su kao slobodni stigli u Real je David Alaba. Odlični Austrijanac je za Los Blancose potpisao na ljeto 2021. godine nakon što je dugo vremena odbijao da produži saradnju sa Bayernom.

Ako je vjerovati špekulacijama iz Minhena izgleda da je Alaba Realova krtica koja otkriva dešavanja u drugim klubovima i vrbuje neke igrače da potpišu za Kraljeve. To je slučaj sa Alphonsom Daviesom.

U Bayernu vjeruju da je Alaba taj koji ubjeđuje Daviesa da odbije Bavarce i potpiše za Kraljeve. Oni su od ranije odlični prijatelji te između njih vlada sjajan odnos.

 

Kada je dolazio u Real tada se pričalo da bi Alaba mogao nagovoriti i Sergea Gnabryja da potpiše za Kraljeve, međutim to se na kraju nije desilo.

Kao što je poznato Davies odbija da produži ugovor s Bayernom te Bavarci neće imati izbora nego da ga na ljeto prodaju ukoliko žele da izgube nešto novca.

Velikan iz Minhena je posljednjih godina Roberta Lewandowskog morao prodati jer je to Poljak tražio, dok je Alabu izgubio besplatno. Bavarci nisu atraktivni kao što je to bio slučaj ranije i to je ono što može brinuti sve u ovom klubu.Uveliko se priča i o ultimatumu koji je dobio Davies. Jasno mu je poručeno da u naredne dvije sedmice morat dati odgovor ostaje li ili ne, u protivnom neće igrati. Sve je to natjeralo i njegovog agenta da se oglasi."Ružno je što Alphonsa napadaju sa svih strana. Prije godinu dana smo bili blizu dogovora, a onda su oni zamijenili skoro cijelu upravu kluba. Niko nam se nije ni javio sedam mjeseci iako sam i ja sam pokušao da ostvarim kontakt tada, ali se ništa nije desilo", otkrio je njegov agent Nedal Huoseh.

Sve upućuje na to da će kao pobjednik iz svega izaći Real Madrid. Kraljevima se smiješi novi odličan transfera iz Bayerna i to za "siću". Tonija Kroosa su prije decenije doveli za samo 25 miliona dok je Alaba stigao besplatno.