KUD "Bajro Redžić": Održan Seminar za igrače tradicionalnih igara, stručne i umjetničke rukovodioce folklornih asambala/grupa "Cazin 2017"

Home

KUD "Bajro Redžić": Održan Seminar za igrače tradicionalnih igara, stručne i umjetničke rukovodioce folklornih asambala/grupa "Cazin 2017"


Proteklog vikenda u Domu kulture Cazin održan je dvodnevni seminar za igrače tradicionalnih igara, stručne i umjetničke rukovodioce folklornih ansambala/grupa pod nazivom “Čuvajmo stare običaje i tradiciju”.

Seminar je održan u organizaciji KUD-a "Bajro Redžić" Polje, a prisustvovalo je 32 učesnika. 
Predavači na seminaru bili su Vehid Polovina te Sead Salkić, a ulogu korepetitora uzeli su Armin Husović i Amar Ćosić.

Učesnici seminara, njih 32, zadovoljni su organizacijom, ali i samom predavačima, od kojih su naučili mnogo, te će stečeno znanje iskoristiti u budućim nastupima, koreografijama. 

Teme kojima su se bavili su:

  • Bošnjačka tradicija iz Bosanske Krajine – krajiške igre,
  • Bošnjačka tradicija iz Podrinja te
  • Hrvatska tradicija iz Hercegovine – Linđo.


Na kraju seminara učesnicima su dodijeljeni certifikati o uspješno položenom seminaru "Čuvajmo stare običaje i tradiciju".

KUD "Bajro Redžić" ovom prilikom zahvaljuje se predavačima i korepetitorima bez kojih ovaj događaj ne bi bio moguć, zatim učesnicima seminara koji su pokazali interesovanje i želju za sličnim budućim dešavanjima u našem gradu. Posebna zahvala ide Gradu Cazinu i gradonačelniku mr. Nerminu Ogreševiću na neograničenoj podršci.

 

 

 
(Cazin.NET; Foto: Vahid Ponjević)

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 23/05/2017 - 09:08

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top