Jačanje veza sa dijasporom: KUD "Hasan Mujezinović" nastupom u Njemačkoj proslavio rođendan naše domovine

Protekli vikend članovi Kulturno-umjetničkog društva Hasan Mujezinović su bili gosti na svečanosti povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine u R Njemačkoj u malenom mjestu Sindelfingen u blizinu Štutgarta.

- "Biti dijelom ovakve manifestacije je za nas velika čast i zadovoljstvo jer ovakva i slična druženja jačaju vezu između nas koji živimo u Bosni i Hercegovini i naše dijaspore", poručuju iz KUD-a koji su sa ovog događaja ponijeli samo pozitivne utiske. 

- "Ovom prilikom se želimo zahvaliti domaćinima iz KUD-a Džerdan Sindelfingen na pozivu i veoma ugodnom gostoprimstvu i nadamo se da  smo našim izvedbama opravdali njihova očekivanja. Zajedno sa ostalim društvima potrudili smo se da sve prisutne podsjetimo na bogatu kulturu i tradiciju sa naših prostora i da svi provedemo ugodno veče proslavljajući rođendan naše domovine", dodaju.

Velika zahvala ide i svim donatorima koji su svojim novčanim donacijama omogućili putovanje KUD-a Hasan Mujezinović, prvenstveno upravi grada Cazina na čelu na gradonačelnikom mr. Nerminom Ogreševićem, dugogodišnjem partneru BH Telecom, te domaćim firmama: Đuzelić d.o.o., Maja comerc Cazin, City Centar Cazin, d.o.o. Baki Cazin, Com-soft Cazin, Pro-kop Prošić, Euro-jet Cazin, Sudo luka, Limometal Cazin, HH inox, d.o.o. Cazin-trade, Civić, Knjigovodstveni biro Eki, Trgovačka radnja E&M, Namještaj Beganović, Stomatološka ordinacija dr. Mirela Papić, Restoran Šedrvan, FEB Kapić, Auto-stil, Zlatara Gold, Optika Visus, dr. Nuhović, Amila kahva, Evropa bus.

Izvor: