KUD-ovi iz Hrvatske i BiH u Bosanskoj Otoci

Uz podršku Općine Bosanska Krupa, te nekolicine krupskih privrednika, a u organizaciji KUD-a Mladost, ovog vikenda se održava Festival folklornog stvaralaštva.

U Domu kulture u Bosanskoj Otoci otvoren 18. Festival folklornog stvaralaštva, jedna od najpoznatijih i najposjećenijih manifestacija u ovom kraju. Na početku su dodijeljena priznanja svim partnerima, sponzorima i prijateljima smotre, među kojima je i porodica Naila Mustedanagića, dugogodišnjeg predsjednika društva „Mladost“ koji je prije četiri mjeseca preminuo u 61. godini života.

Za večeras je predviđeno predstavljanje pet društava, a to su društva iz Bosanske Krupe, Jezerskog, Drinića kod Bosanskog Petrovca i opet domaćin KUD Mladost. 18. Festival folklornog stvaralaštva, manifestacija je gdje se publici igrom, pjesmama i nošnjama predstavlja 11 kulturno-umjetničkih društava iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Sinoć su se predstavili učesnici iz sedam kulturno-umjetničkih društava, iz Slavonskog Broda, Međimurja – Čakovec, Drvara i Kozarca, te domaćini iz Bosanske Otoke.

Image