Kuhar tvrdi da je nuđeno 30.000 KM za trovanje studenata, policija istražuje

Policija je pokrenula istragu nakon tvrdnji da je kuhar u Studentskom centru Sarajevo pričao da ima saznanja da nepoznato lice drugom licu nudi 30.000 maraka da se podmetne "nešto" kako bi se izazvalo masovno trovanje studenata u studentskoj ishrani.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrđuju da su s ovim slučajem upoznati, kao i da su se već prihvatili posla.

"Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo rade na prikupljanju informacija u vezi s ovim slučajem. Sve mjere i radnje se poduzimaju pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva", rekli su za Radiosarajevo.ba iz Ureda za odnose s javnošću MUP-a KS.

Priču su donijele Nezavisne novine , a ovom listu je potvrđeno iz Studentskog centra cijelu slučaj, u čijoj se kuhinji dnevno pravi oko 2.500 obroka.

Situacija je, prema objavljenim informacijama, shvaćena vrlo ozbiljno, pa su o svemu obaviješteni svi nadležni organi.

"Bitno je naglasiti da smo mi obavijestili MUP, koji je te navode ispitao. Mi ćemo u postupku do kraja istrajati na tome da utvrdimo o čemu se ovdje radi", rekao je za Nezavisne Tarik Curić, direktor ovog centra. Na pitanje da li je policija ispitala kuhara, Curić potvrđuje da jeste.

"Nama po zakonu slijedi postupak da ispitamo šta se tu desilo. Jednostavno, sama riječ 'trovanje' nije za šalu", rekao je Curić.

Iz studentskih krugova saznajemo da u vezi s ovim slučajem kruže razne priče, od toga da je riječ o kuharevoj neslanoj šali, do toga da neki ljudi žele da ga, kako ističu, "maknu".

Sa druge strane, Hamza Vahid El-Din, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu, kaže da je studentima u cilju da se utvrdi istina.

"Iskreno se nadamo da ne postoje pojedinci ili organizacije koji bi željeli da otruju studente. Svakako ćemo i mi da se uključimo u istragu", naveo je za Nezavisne lider Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu.

Izvor: