Kulenović o dešavanjima na KCUS-u: SIPA ne provjerava pošten svijet

Home

Kulenović o dešavanjima na KCUS-u: SIPA ne provjerava pošten svijet


Fahrudin Kulenović, nelegalno smijenjeni predsjednik Ljekarske komore Kantona Sarajevo, na kojeg se direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) obrušila, nakon što je prvi istupio u javnost o dešavanjima u Komori, komentirao je za "Avaz" provjere koje Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) od ponedjeljka vrši u ovoj zdravstvenoj instituciji.

On je podsjetio da su samovoljom Sebije Izetbegović dugogodišnji članovi ove komore bili primorani da prestanu plaćati članarine, te je rekao da SIPA ne provjerava pošten svijet.

- Otuđenje novca od članarine ljekara je nezakonit i nasilnički čin, poslije koga je uslijedila, rijetko viđena, agresivna kampanja na Komoru i mene, koja je završila montiranom Godišnjom Skupštinom na kojoj su smijenjena sva rukovodeća tijela Komore, osim pet članova Upravnog odbora. Oni su već ranije dokazali svoje vazalstvo rukovodstvu KCUS-a! Na toj nestatutarnoj Skupštini birani su rukovodeći ljudi u Komori, koji nisu bili ni prisutni, a koji nemaju podršku od kolega iz svojih Institucija - kazao je Kulenović.

Kako je rekao, od 52 delegata iz KCUS-a, njih 21 u tom času nisu bili članovi Komore, jer su isključili sami sebe neplaćanjem članarine, a četvero od tih nije nikad bilo član Komore.

- Jedan član novoizabranog Upravnog odbora Komore nikad nije bio član Komore. Ova vijest da je SIPA u KCUS-u vraća meni, a i cjelokupnom građanstvu, vjeru da pravda postoji i živi i u BiH - kazao je Kulenović.

Kako su mediji ranije javljali, pripadnici SIPA-e, početkom ove sedmice, izuzeli su dokumentaciju s KCUS-a, a koja se odnosi na nezakonito zadržavanje novca koji su ljekari izdvajali za članarinu u Ljekarskoj komori.

 

(Izvor: Avaz.ba)

 

Tagovi
Objavio: Wed, 05/04/2017 - 16:32

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top