Kurbanske kože odložene pored glavne saobraćajnice na ulazu u Sarajevo (FOTO)

Nisu tačni navodi da psi lutalice raznose kože

Velike količine životinjskih koža od zaklanih kurbana, odložene na parking prostoru stare industrijske zone UNIS u Vogošći, uz samu Igmansku ulicu koja Vogošću povezuje sa glavnim gradom Bosne i Hercegovine, uznemirile su građane koji su pomislili kako je neko pod okriljem noći na ovom prostoru stvorio divlju deponiju animalnog otpada. 

1

Međutim, uvidom na licu mjesta ekipa našeg portala utvrdila je da se ne radi ni o kakvoj divljoj deponiji, već prostoru na kojem se, prema odobrenju Općine Vogošća, vrši organizirano prikupljanje kurbanskih koža. 

2

- Nas je za ovaj posao angažirao Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i u naredna tri dana na ovom prostoru vršimo prikupljanje kurbanskih koža i njihov odvoz u glavni sabirni centar, odakle će ići na daljnju preradu - kaže jedan od desetak radnika, kojeg smo zatekli na licu mjesta te dodaje: 

3

- Za ovaj prostor Općina Vogošća je dala odobrenje i mi ćemo ga po obavljenom poslu  očistiti i dezinficirati. Nisu tačni navodi da psi lutalice raznose kože. Ovaj prostor je, sve dok na njemu ima koža, pod našim stalnim nadzorom.