LETVANJE GLASOVA: SDA USK svijesna loše slike u narodu zadnje nade polaže u biračke komisije

U Bosni i Hercegovini za lokalne izbore 2020. godine moglo bi se uvesti optičko skeniranje glasačkih listića, što bi pomoglo da rezultati izbora budu poznati već sat vremena nakon zatvaranja biračkih mjesta, a sada su potrebna 24 sata da oko 90 posto listića bude prebrojano za izbor  člana Predsjedništva BiH, javlja  danas FENA

Aljazeera je objavila video prilog u vezi s ovom tematikom u kojem je najzanimljivija izjava Halida Genjca (SDA) koji je rekao kako izborna Komisija ima pametnijeg posla nego da se upusta u proces uvođenja optičkog skeniranje jer, kako Genjac reče, to je skup proces za koji treba vremena i sredstava.

Ovakva izjava samo govori u prilog već poznatim informacijama vezanim za ovu generaciju SDA političara koja je na zalasku karijere i koju samo zanima kako da osvoji još jedan mandat od četiri godine kako bi izdržali na državnoj sisi još četiri godine i taman mirno mogu u penziju koja će biti, bogapitaj kolika.

Prema informacijama izvora bliskog SDA USK, i krajiški SDA-ovci najviše nade polažu upravo u letavanje izbora te im zbog toga ne odgovara nikakav jači nadzor izbornog procesa. Svijesnu da su kod naroda debelo zabrljali i sad sve ulažu u to kako da osiguraju da sistem letvanja prođe bez ikakvih problema. Zbog toga su već izazvali gnjev jednog dijela vlastitog članstva koje, nezadovoljno odnosom prema njima i višegodišnjim zapostavljanjem, ne planira da glasa za kandidate koje će stranka postaviti na listu ove godine.

Kako će se sve na koncu završiti ostaje da se vidi. Ali jedno je sigurno, da ostali politički subjekti ako žele da ostvare kakav takav izborni rezultat moraju sve snage usmjeriti u kontrolu i nadzor izbornog procesa kako ne bi bili pokradeni od SDA majstora za izborno letvanje glasova.