Lidija osumnjičena za ubistvo bebe u Zemunu: Porodila se na podu kupatila, pa tijelo stavila u zamrzivač

*

Lidija M (45), majka bebe koja je prije pet dana pronađena u zamrzivaču u Zemunu, u kući u kojoj žive njen suprug Zoran M. (62) i njihovo četvero djece osumnjičena je za ubistvo bebe. Ona je, prema dosadašnjim saznanjima, lišila života svoje novorođenče nepoznatog spola. Nakon što se porodila na podu kupatila u kući, dijete je zajedno sa posteljicom umotala u peškir. Potom ga je stavila u više pvc kesa, i zatim u zamrzivač u kući bivšeg supruga.

Lidija M. osumnjičena za ubistvo bebe u Zemunu
Lidija M. danas je u Zemunu ispitana u svojstvu građanina u policijskoj stanici u Zemunu. Kako pišu mediji u Srbiji, ona je priznala da je novorođenče njeno i rekla je da ga je rodila mrtvo.

„Lidija je priznala da je beba njena, ali je rekla da ju je rodila mrtvu. Međutim, to još ne znamo dok se ne završi obdukcija. Vidjet ćemo da li ju je ubila po rođenju. Ako jeste, Lidija ide u zatvor za ubistvo, za sada je u pritvoru. Također je rekla da je sakrila tijelo jer niko od njenih ukućana nije znao da je trudna, pa da nije znala šta da radi. I da ju je stavila u zamrzivač. Ubrzo nakon tog porođaja ona je otišla iz kuće i ostavila svoju porodicu“, rekao je Telegrafov izvor iz istrage.

Podsjetimo, tijelo je nađeno u kući u Zemunu u kojoj je ona živjela do maja prošle godine, a u kojoj su ostali Zoran i njihovo četevoro djece. Navodno je zločin izvršen još tokom ljeta 2016. godine.

Prema Zoranovim riječima, zamrzivač su inače otvarali samo on i supruga.

„U ćošku sam vidio neki smotuljak u peškiru i u nekoliko kesa. Otvorio sam, ličilo mi je na bebicu. Djeca inače ne otvaraju zamrzivač, samo frižider. Supruga i ja smo koristili zamrzivač, djeca ne“, rekao je on.

Tijelo bebe poslato je na obdukciju sa toksikologijom
Otkriva da su on i supruga imali nesuglasice. Ona se, navodno, viđala sa drugim muškarcima.

„Supruga koja je otišla i ja smo imali nesuglasice, imamo četvero djece… Supruga ne živi ovdje od maja, a ja živim ovdje od kada je kuća napravljena, 60 i nešto godina… Sa suprugom nisam sada došao u kontakt, posljednji put smo se vidjeli kod notara kada mi je trebao ljetos potpis da vodim djecu u Crnu Goru“, rekao je on.

Inače, tijelo bebe poslato je na obdukciju sa toksikologijom nakon čega će se utvrditi spol, starost, uzrok smrti.