Lionel Messi kupio novi luksuzni stan u Miamiju kojeg je platio vrtoglavih 7.3 miliona eura

messi
Seli na Floridu? Španski mediji objavili su prije nekoliko dana da će Lionel Messi na kraju sezone ostati u Barceloni i da će potpisati novi ugovor s katalonskim klubom.

Poznato je da je Messi još prošle godine htio da napusti Barcelonu, ali to nije mogao uraditi tek tako jer je bio pod ugovorom. No, trenutni njegov ugovor ističe na kraju ove sezone i Argentinac će imati mogućnost da potraži novi klub.

 

Ipak, situacija se malo popravila nakon što se Joan Laporta vratio na predsjedničko mjesto, te su mnogi uvijereni da će Messi na kraju ostati u klubu u kojem je ponikao.

Prije nekoliko dana mnogi španski mediji objavili su da je Messi pristao da potpiše novi ugovor, te da će u katalonskom klubu ostati do ljeta 2023. godine, ali čini se da tu neće završiti karijeru.

Jutros se pojavila informacija da Messi planira svoju karijeru završiti u Sjedinjenim Američkim Državama što bi za MLS bilo fantastično što se tiče promocije ove lige.

 

Messi se već neko vrijeme povezuje s Interom iz Miamija kojeg je osnovao legendarni David Beckham. Englez je nedavno izjavio da ne bi imao ništa protiv dolaska Messija, ali da će o tome pričati kada bude nešto konkretno.

No, španski mediji jutros su objavili da Messi razmišlja ozbiljno o odlasku u Miami kada napusti Barcelonu. Kao dokaz su objavili da je on finalizirao kupovinu luksuznog stana u ovom američkom gradu na Floridi.

Naime, Messi je prije dvije godine kupio stan u Porsche Design Toweru za čak pet miliona dolara, ali je odlučio povećati svoje "carstvo nekretnina" u Miamiju.

Prema pisanju medija u Španiji on je odlučio da kupi još jedan stan u ovom gradu koji se nalazi u blizini centra Miamija. Radi se o luksuznom stanu u zgradi Sunny Isles Beach koji ima ogromnu kvadraturu.

 

Ovaj stan se sastoji od četiri spavaće sobe, četiri kupaonice i pogledom na more. Također, posjeduje frižider za vina u kojeg može stati 1000 boca, stan ima još šest bazena, spa, fitness centar, studio za jogu, igraonicu za djecu, veliku kuhinju i još mnogo toga.

FC Barcelona - La Liga: Messi make luxury buy in Miami | Marca

Kupovinu ovog stana finalizirala je kompanija Celromalina LLC s kojom je Messi i ranije sarađivao. Navodno, Messi je za kupovinu ovog luksuznog stana u Miamiju platio čak 7.3 miliona eura što je objavio portal Forbes.

Ovo jasno govori da Messi ima plan da u budućnosti provede neko vrijeme u Miamiju, a da li će zaista završiti svoju igračku karijeru u dresu Intera iz Miamija ostaje nam da vidimo.