Lipa: Šatori montirani, ali se ne zna ko će voditi brigu o ovoj vojnoj imovini

.
- Problem je što se ne zna ko će voditi računa o ovoj vojnoj imovini, jer se među migrantima špekulisalo da bez poboljšanja uvjeta, neće htjeti boraviti u njima.

BIHAĆ, 1. januara - Dolazak Oružanih snaga BiH iniciran je odlukom Predsjedništva naše zemlje, koja im je upućena jučer u kasnim poslijepodnevnim satima. Na Lipu su stigli sa 40 motornih vozila i 180 pripadnika ove vojne formacije, kako bi migrantima ustupili svoje šatore, koje inače koriste za vojne vježbe.

Dvadeset je termoizolacionih šatora , dok su ostali stari vojni šatori, kao zaostavština bivše JNA. Oni, bez posebnog sistema grijanja nisu za dugotrajniji boravak ljudi, ali trenutno mogu poslužiti svrsi. 

Problem je što se ne zna ko će voditi računa o ovoj vojnoj  imovini, jer se među migrantima špekulisalo da bez poboljšanja uvjeta, neće htjeti boraviti u njima.

Inače, oni su prije dolaska Oružanih snaga organizovali proteste, pokušavajući krenuti put Bihaća, ali su ih brzo zaustavile policijske snage USK. To nam je potvrdila i humanitarna organizacija SOS koja je dopremila hranu za pripadnike Oružanih snaga.

Rekli su nam i to da je na Lipi danas boravio i tim Crvenog križa USK, kako bi podijelio hranu migrantima, ali su je kažu odbili.