Lipovača: Ponosan sam što sam dobio orden kojeg je dobio i Reis Čaušević

Nakon što je dobio orden od Pravoslavne crkve na posveštenju hrama u Bihaću, Hamdija Lipovača nekadašnji načelnik Bihaća i premijer Unsko-sanskog kantona, doživio je izlijeve mržnje od strane Bošnjaka koji se, rekla bi jedna poznata izreka, prave većim papom od pape ili u prijevodu na naš muslimanski jezik - prave se veći reisovi od reisa.

Lipovača je u svom stilu, bez imalo nervoze, na svom facebook profilu uputio poruku javnosti koju ovom prilikom prenosimo u cjelosti:

"Nimalo iznenadjen kolicinom mrznje i bijesa koje ispoljavaju pojedini nacionalizmom ostrasceni portali, zelim javno kazati da odlikovanje Orden Svetog Save koji mi je dodijeljen od strane SPC dozivljavam kao dodatni podstrek za izgradnju BiH, koja je i muslimanska, i srpska, i hrvatska, a nikad samo muslimanska, samo srpska i samo hrvatska. Ovo drugo upravo jeste ono sto pojedini portali i njihovi politicki mentori zele. I zato su nervozni i bijesni.  Lako je biti velik prema jakima, ali treba biti velik prema slabijima i malobrojnijima. Vjerujem da ce se mnogi ugledati na pozitivan primjer iz Bihaca i Krajine i djelovati u svojim sredinama na nacin kako sam ja djelovao kao SDP-ov nacelnik i premijer.  Porucujem ostrascenim nacionalistima da sam ponosan sto sam dobio ovako visoko priznanje prvo zato sto dolazi od crkve druge vjere, a drugo, sto je isti orden dobio i nas krajisnik, reis ul ulema Dzemaludin ef. Causevic. Krajisnici su cudo, zar ne.", poručio je Lipovača