Liverpool produžio sapunicu kojoj je izvjestan kraj - Redsi imaju još promil šanse za Ligu prvaka

liverpool
Nakon četiri utakmice odigrane danas od 16 sati jasnije se nazire koja će četiri kluba iz engleske Premier lige u Ligu prvaka, a Everton je pred ispadanjem jer više ne odlučuje sam o sebi.

 

Spomenimo prvo utakmicu koja je imala najmanje veze i sa čim. Fulham i Crystal Palace su odigrali utakmicu za svoju dušu. Ne mogu ni u Evropu ni u niži rang, a na kraju je bilo 2:2. 

Crystal Palace je poveo preko Edouarda, da bi Mitrović izjednačio iz penala u nadoknadi prvog dijela. Srbijanski napadač je u 61. minuti svojim drugim golom donio preokret Fulhamu. Konačan rezultat postavio je Ward u 84. minuti. 

Na početku utakmice je Mitroviću krvario nos nakon duela s Andersenom te je morao zamijeniti dres, a pravi cirkus je da Fulham nije imao rezervni i morao je igrati u dresu bez broja i prezimena.

Everton je pred ispadanjem. Iako je prvi iznad crte nakon današnjeg remija kod Wolvesa (1:1) više ne odlučuje sam o sebi i Leeds i Leicester imaju šansu da ga preskoče do kraja, tim više što imaju po utakmicu manje. 

Vodstvo Wolvesima donio je Hee-Chan u 34. minuti meča, a Everton je stigao do izjednačenja u 99. minuti kada je strijelac bio Mina. 

Southampton je s 24 boda na posljednjem mjestu i već u prošlom kolu nakon poraza od Fulhama bilo je jasno da idu u niži rang.

Kao šlag na tortu, okrećemo se utakmicama koje su odlučivale o putnicima u Ligu prvaka naredne sezone.

Manchester United je pobijedio, Liverpool kiksao i sada je jasno da u Ligu prvaka iz Engleske idu Manchester City, Arsenal, Newcastle i Manchester United. Ako se ne dogodi čudo u posljednjem kolu, jer je to sada potrebno Liverpoolu. 

Crveni đavoli gostovali su na Vitalityju kod Bournemoutha, a minimalnu pobjedu izabranicima Erika ten Haga donio je Casemiro pogotkom u devetoj minuti utakmice.

Liverpool je na svom Anfieldu remizirao s Aston Villom 1:1. Konate je napravio penal u 22. minuti, odgovornost je preuzeo Watkins i promašio cijeli gol udarcem po zemlji.

Ipak, samo pet minuta kasnije gosti iz Birminghama dolaze do vodstva. Luiz je bio asistent, a Ramsey pogađa za vodstvo. Sapunicu je produžio i Liverpoolu ostavio minimalne šanse za Ligu prvaka na svom oproštaju od Anfielda Firmino u 90. minuti.

Od 18:30 sastaju se Nottingham Forest i Arsenal, dok su ranije danas meč u Londonu odigrali Tottenham i Brentford, a gosti su slavili s 1:3.

Za Ligu prvaka Liverpool mora pobijediti Southampton u posljednjem kolu, dok bi Manchester United morao izgubiti mečeve protiv Chelseaja (zaostala utakmica 32. kola) i Fulhama i to obje na Old Traffordu. 

Premiership, 37. kolo:

Fulham - Crystal Palace 2:2
Wolves - Everton 1:1
Bournemouth - Manchester United 0:1
Liverpool - Aston Villa 1:1