Ljekari nisu vjerovali da će preživjeti, a one su dokazale da je sve moguće

Sijamske bliznakinje srušile sva pravila

Iako su ljekari bili pesimistični i nisu vjerovali da će bebe preživjeti ni prvu noć, sijamske bliznakinje Ejbi (Abby) i Britani (Brittany) Hensel ne samo da su dokazale da su bili u krivu već su sve iznenadili svojim izrastanjem u djevojke koje se od drugih razlikuju samo po jednoj stvari.

Do danas su odlučile ostati spojene zbog velikih komplikacija koje su mogle uslijediti nakon operacije razdvajanja.

Ejbi i Britani rođene su 1990. godine u Minesoti, a sve do samog porođaja ljekari su bili uvjereni da majka čeka samo jedno dijete.

U javnosti su se prvi put pojavile 1996. godine u u emisiji ''Oprah Winfrey Showu'', a do tada su živjele miran porodični život.

Sa 16 godina su bile i dio TLC-ovog rijaliti šoua. 

Emisija je pratila njihov tinejdžerski život, a gledaoci su mogli vidjeti kako djevojke uživaju u uobičajenim stvarima poput sporta. U to vrijeme trenirale su kuglanje, odbojku, biciklizam i plivanje, a čak su na iznenađenje svih položile i vozački ispit. 

Bez obzira na to što svaka može kontrolirati samo svoju stranu, odmalena su naučile uskladiti pokrete.

Ljekare su zapanjile zadivljujućom koordinacijom sviranja klavira, Ejbi je svirala desnu stranu, a Britani lijevu, prenosi ''The Telegraph''. 

Nakon završetka fakulteta i godine koju su provele putujući po Evropi, sestre su počele raditi kao učiteljice u osnovnoj školi te cijelom svijetu dokazale da ništa nije nemoguće.

Image