"Ljeto" u bh. gradovima, temperature i do 24 stepena

Danas u našoj zemlji preovladava sunčano i toplo vrijeme. Vjetar slab do umjeren, u Posavini sjeveroistočni, a u ostatku zemlje jugozapadni.

Najtopliji grad u 12 sati bio je Mostar gdje je izmjereno 23 stepena. Slijede Tuzla, Široki brijeg, Grude gdje je izmjereno 22 stepena.

Temperatura u Brčkom, Bugojnu i Bijeljini iznosila je 21 stepena dok je 20 stepeni izmjereno u Sarajevu i Srebrenici.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini prije podne preovladavat će pretežno sunčano vrijeme. Tokom poslijepodneva očekuje se naoblačenje s juga, što će u Hercegovini, na jugu, jugozapadu Bosne i u Krajini usloviti kišu i pljuskove. U ostatku Bosne ponegdje je moguć slab i kratkotrajan pljusak.

Vjetar slab do umjeren, poslije podne sa jakim udarima, južni i jugoistočni. Jutarnje temperature od 5 do 11, na jugu od 10 do 15, a dnevne od 19 do 25 °C.

U utorak, u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne preovladavat će pretežno oblačno vrijeme, povremeno i ponegdje sa slabom kišom ili pljuskom u jutaranjim satima i tokom prijepodneva. U ostatku naše zemlje umjereno oblačno i sunčano. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 16 do 22 °C.

U srijedu, prije podne, preovladavat će umjereno do pretežno oblačno, a poslije podne razvedravanje. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 16 do 22, na jugu do 24 °C.

U četvrtak se očekuje sunčano vrijeme. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 10 do 15, a dnevne od 19 do 25 °C.