Ljubav majke i kćerke iz Cazina kao sinonim savršenog svijeta

Amajla

Svijet je onakav kakav jeste i ponekad je teško prihvatiti koliko nas život može iznenaditi svojim preprekama, ali i lijepim momentima.

Jedan od tih momenata jeste i ljubav koju doživljavamo kroz sve ono što nas okružuje, kroz korespodenciju sa živom i neživom materijom.

Međutim, majčinska ljubav je jedina neprevaziđena, nemjerljiva i jednostavno se desi, kao sinonim onog što bismo mogli prikazati kao savršeni svijet.

Dokaz tome jeste i ljubav majke Sabine Ramić iz Cazina koja je kćerci Amajli donirala bubreg kako bi svoj život mogla nastaviti u normalnim okolnostima kao i njeni vršnjaci.

Amajla je već od 9-te godine prolazila kroz sve teškoće uzrokovane hroničnom bolešću bubrega što joj je uticalo i na osnovno i srednje obrazovanje jer ga nije mogla redovno pohađati.

U toku prošle godine pokrenut je apel za pomoć preko stranice Pomozi.ba kada su se u veoma kratkom roku prikupila sredstva za transplantaciju u Turskoj.

Amajla Ramić danas živi normalnim životom, položila vozački ispit, završila smjer kuhar u Drugoj srednjoj školi u Cazinu, te radi privremeni posao.

Sve su ovo životni događaji koji nam, s vremena na vrijeme, ponovno vrate vjeru u ljude, bez opbzira radilo se o majčinskom odnosu prema onom ljudskom ili ne.