Ljudi ginu zbog nemara nadležnih u ŽFBiH: “Rampe ne rade, vozovi udaraju ljude, djecu i auta"

čl

U stravičnoj nesreći kod Ilijaša voz je udario automobil te su dvije osobe poginule. Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćeno je više detalja.

“Oko 17.00 sati, u mjestu Lješevo, područje općine Ilijaš, dogodila se saobraćajna nezgoda. Putnički voz, koji se kretao na relaciji “Sarajevo-Maglaj”, na pružnom prelazu je udario u putničko motorno vozilo (Škoda) u kojem su bile dvije osobe.

Ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć konstatirao je smrt dvije osobe – na mjestu vozača, žena u dobi 56 godina, H.O. iz Ilijaša, i putnika, muškarca u dobi od 71 godine, I.B. iz Ilijaša. Pod nadzorom tužioca, uviđaj su obavili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo”, naveli su iz MUP-a KS.

Mjesecima se dešavaju nesreće na pružnim prelazima u BiH. Sve zbog nemara nadležnih. Rampe ne rade, signalizacija ne radi i zahvaljujući tome, ginu građani Bosne i Hercegovine.

Redakciji portala Crna-Hronika javio se čitatelj koji je prije par godina imao istu nesreću kao i nažalost dvije osobe koje su poginule u Ilijašu.

“Jako me potresla vijest o bračncnom paru koji je nesretno stradao u koliziji sa vozom u Ilijašu. Ja i supruga smo imali sreću da to ne doživimo prije otprilike godinu dana. U noći smo uspjeli izbjeći voz koji je prolazio pružnim prelazom bez ikakve svjetlosne signalizacije

Pogledajte ovdje.

Također jedna od tragedija za koju je kriv nemar nadležnih osoba je nesreća u kojoj je teško povrijeđeno teško povrijeđeno maloljetno dijete. Tragedija koja se desila 18.9.2023. godine u Srebreniku u mjestu Donji Potpeć a dječak Ahmed zadobio je teške tjelesne povrede nakon što ga je udario voz.


Nakon što se 11-godišnji mladić borio za život 26 dana na UKC-u Tuzla njegovo srce prestalo je da kuca. To je potvrdio otac Safet Esmić piše Crna-Hronika.
Kako javljaju čitatelji Crne Hronike, na istom ovom mjestu se često dešavaju nesreće, a niko nikad od nadležnih nije uradio rampu na pružnom prelazu. “Vozači voza prilikom ove nesreće nisu svirali, iako su znali da rampa nepostoji”, kaže ogorčeni čitatelj.