Lozančić: Ne podržavam Dodika ni u čemu, u čije ime i za čiji račun ga podržava Čović?

niko
Niko Lozančić, bivši predsjednik FBiH i državni parlamentarac uputio je poruku u kojoj rezolutno poručujue da "ne podržava Milorada Dodika".

"Ne podržavam Milorada Dodika ni u čemu!!!", počinje Facebook status Lozančića od prije nekoliko dana, nakon svih antidejtonskih najava Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD.

"Danas, kada nitko normalan ne podržava Milorada Dodika u njegovom rušilačkom, destruktivnom i destabilizirajućem naletu na sve normalne odnose u Bosni i Hercegovini, podržava ga jedino HNS i Dragan Čović!!! U čije ime i za čiji račun Dragane!??? Nama Hrvatima i u Federaciji BiH i u Republici Srpskoj on nije saveznik niti ga možemo podržavati i svrstavati se na njegovu stranu! Svatko tko ga blago upozori na neprihvatljivost njegovih postupaka i djelovanja izložen je grubim uvredama i nipodaštavanjima s njegove strane", poručuje Lozančić.

Lozančić potom podsjeća na časnog banjaličkog biskupa Franju Komaricu.

"Franjo Komarica, koji se još jedini od malobrojnih tamošnjih katolika usuđuje reći istinu o njegovoj „demokratskoj“ vladavini, svaki puta je izložen čitavoj salvi njegovih uvreda i nipodaštavanja, i umjesto da politički predstavnici Hrvata podrže biskupa i stanu u njegovu obranu, podržavaju Dodika!!! Što je previše, previše je! Ja ne podržavam takvo stajalište, a siguran sam da ga ne podržavaju ni ovdašnji Hrvati!!! Nama treba mir, razumijevanje i dobrosusjedski odnosi, treba nam pozitivna politička klima koja neće otjerati iz ove zemlje i ono malo preostalih Hrvata!!! Dosta nam je politike ucjena i ucjenjivanja!!!", navodi se u statusu.

Međutim, Lozančićev status je očito naišao na neodobravanje u Čovićevom HDZ-u i HNS. Pretpostavljamo da je Lozančić upravo zbog toga, dva dana nakon prvobitnog objavio novi status.

"MRŽNJA KAO MODEL ŽIVLJENJA. Duboko svjestan u kojoj i kakvoj državi i društvu živim, duboko svjestan svih antagonizama i podjela, potpuno svjestan da mnogi u ovoj državi funkcioniraju na mržnji svih i svega u svom okruženju, kao svojevrsnom modelu življenja. a osobito onih drugih i drugačijih, odlučim ponekad javno iznijeti SVOJ stav o nekih događanjima u mome okruženju. Bez bilo kakve namjere da to bilo kome namećem kao model ponašanja. Nisam ni dužan ni obvezan to činiti! To radim zato što ja to hoću i kad hoću! I molim vas da to tako shvatite!", kaže se u novom Facebook postu Nike Lozančića.

Dodaje "Ne želim se ni skim svađati niti objašnjavati. Zahvaljujem Bogu i svojim roditeljima, Jozi i Kaji, što su me odgojili i vaspitali da nikog ne mrzim. Ja tako odgajam svoju djecu. A mnogi su me vrijeđali i povrijeđivali!!! I danas bi mi mnogi nametali i tko sam, i što sam, i što smijem, a što ne smijem. Određivali bi mi i vjeru i naciju! Pravili bi od mene kvislinga i poslušnika! Pravili bi od mene zaglupljenog sljedbenika SVOJIH modela življenja. A ja sam samo ja!", navodi Lozančić.

Status zaključuje porukom "Mnogi me uopće ne poznaju, ali bi itekako sudili i meni i mojom mislima! Nisam savršen kao mnogi od vas koji bi mi sudili! Ja samo volim sve ljude dobre volje i žao mi je ako je to grijeh. Živi mi i zdravi bili!".