Luksuzna vozila i satovi, evo šta je sve policija oduzela Endru Tejtu

sa
Tejt, nekadašnji takmičar u britanskom rijalitiju Big Brother, postao je poznat po mizoginim izjavama i govoru mržnje

U sklopu istrage o navodnoj trgovini ljudima koja je dovela do hapšenja kontroverznog influensera i bivšeg profesionalnog kickboksera Endru Tejta (Andrewa Tatea), zaplijenile četiri miliona eura (oko 8 miliona KM) u stvarima i gotovini.

 

 

Nacionalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom prošle je sedmice preuzela upravljanje nad 29 pokretnina.

Među njima su luksuzna vozila i skupocjeni satovi te gotovina u različitim valutama, stoji u saopćenju objavljenom kasno u subotu.

Posebno skladište 

U subotu je Reutersov reporter vidio da je nekoliko automobila, uključujući Rolls-Royce, BMW i Mercedes-Benz odvezeno s Tejtovog imanja u predgrađu glavnog grada Bukurešta, nakon čega su smješteni u posebno skladište.

Endru Tejt, njegov brat i dvije osumnjičene Rumunke uhapšeni su 29. decembra pod optužbom da su osnovali kriminalnu skupinu koja je seksualno iskorištavala šest žena.

Nalog za hapšenje

Oni su to negirali. Također su pokušali osporiti jednomjesečni nalog za hapšenje, no prizivni sud u Bukureštu ove je sedmice prigovor odbio, odlučivši da svi trebaju ostati u pritvoru.

Tejt, nekadašnji takmičar u britanskom rijalitiju Big Brother, postao je poznat po mizoginim izjavama i govoru mržnje.

Zbog njegovih izjava zabranjen mu je pristup svim većim društvenim medijima, premda je njegov Twitter profil ponovno aktiviran u novembru nakon što je platformu kupio Ilon Mask (Elon Musk).

Inače, Tejt ima američko i britansko državljanstvo, a među ostalim je rekao da su žene dijelom same odgovorne za silovanje i da pripadaju muškarcima.