Zapošljavat će više stotina radnika: Luksuzni hotel “SL Panorama” otvoren u BiH

U Trebinju je otvoren luksuzni hotel “SL Panorama” izgrađen u sklopu “Grada sunca”, kompleksa koji će zapošljavati više stotina radnika.

Luksuzni hotel, koji je sinoć otvorio predsjednik Poslovnog sistema “Svislajon Takovo” Rodoljub Drašković, ima 25 deluks apartmana, restorane i panoramsku terasu sa pogledom na cijeli grad. Kapaciteti ovog hotela su već na početku popunjeni.

“Zajedno sa gradom Trebinjem radimo na razvoju ove najlepše turističke destinacija od manjih gradova u Evropi koja iz godine u godinu postaje najznačajnije turističko sedište”, rekao je Drašković.

Prema njegovim riječima, plan je da sa RTS-om i gradom Trebinjem napravi filmski grad.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović je istakao da će projekat “Grad sunca” realizovati kako je i planirano, te da će ovi kapaciteti biti veoma značajni za razvoj turizma ne samo u Trebinju već i u cijelom regionu.

Petrović je poručio da Gradska uprava stoji na raspolaganju i da ima timove koji žele da pomognu da se gradnja ubrza i da nema kočnica.

On je rekao da je ono što Drašković radi najveća privatna investicija na Balkanu, te napomenuo kako gradi isključivo od dobiti iz svog preduzeća.

Petrović je dodao da, zahvaljujući Draškovićevom radu i trudu na ovakvim sadržajima i kvalitetu gradnje, može da pozavidi i okruženje, te da je sigurno da će tu dolaziti ljudi i da će biti potrebna kvalifikovana radna snaga.

Direktor “Grada sunca” Branka Drašković rekla je da je predsjednik Koncerna čovjek sa vizijom koji stvara i gradi i u nemogućim situacijama.

Ona je podsjetila da je Drašković došao u Trebinje prije deset godina i da je “uspio da zadrži Industriju alata, napravi prehrambenu indistriju, a od dobiti ulaže i stvara istoriju”.

Saradnik za informisanje “Grada sunca” Ana Bokonjić Buha kaže da će otvaranjem hotela, te završetkom gradnje Varoš čaršije, Sportsko-rekreativnog kompleksa i spa-centra “Galija”, “Grad sunca” dobiti prostor za stanovanje po konceptu “grad u gradu” sa svim potrebnim sadržajima za život, rekreaciju i odmor.

Do sada je u “Grad sunca” uloženo oko 50 miliona KM, a prošlo ljeto su sa radom počeli Akva i Dino park koje je posjetilo više desetina hiljada turista iz zemlje i inostranstva.

Otvaranju hotela prisustvovao je veliki broj poslovnih partnera i privrednika iz regije i okruženja.