Dostava lzvještaja o radu Kantonalne uprave za šumarstvo Vladi USK-a u roku od 8 dana

Na 5. sjednici Vlada USK je razmatrala i usvojila lnformaciju Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva o primjeni Zakona o šumama od strane Kantonalne uprave za šumarstvo.

- "Zbog ozbiljnosti trenutne situacije u Kantonalnoj upravi za šumarstvo, Ministarstvo smatra opravdanim predložiti Vladi Unsko-sanskog katona hitno razmatranje rada Kantonalne uprave za šumarstvo radi utvrđivanja stanja u oblasti iz njenih nadležnosti, utvrđivanja pravilnosti i zakonitosti izvršavanja poslova iz njene nadležnosti, kao i štetnih posljedica nastalih po prava i dužnosti njenih uposlenika, pravnih osoba i drugih subjekata ili posljedica za javne interese", kazao je Sulejman Kulenović, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Vlada Kantona zaključkom je obavezala direktora Kantonalne uprave za šumarstvo da, u roku od 8 dana od dana stupanja na snagu ovog zaključka, dostavi Vladi Unsko-sanskog kantona lzvještaj o radu Kantonalne uprave za šumarstvo. Ukoliko direktor Kantonalne upave za šumarstvo ne dostavi lzvještaj o radu Katonalne uprave za šumarstvo u predviđenom roku protiv njega će se pokrenuti postupak za utvrđivanje disciplinske odgovornosti.